Doomsday

Door Yuri de Jager op donderdag 18 september 2008 15:47 - Reacties (7)
Categorie: Films, Views: 4.262

http://tweakers.net/ext/f/FhPl9LeDSivjdqxFjYSShaag/full.jpg

Zombies, jaaaaaaa! Nou nee dus. Wel een virus, maar deze keer gewoon 100% dodelijk.

De beginscenes laat zien hoe Schotland in 2007 van de buitenwereld wordt afgesloten door een metershoge muur ter hoogte van Glasgow (alle andere kanten grenzen aan de zee). Iedereen die van de Schotse naar de Engelse kant van de muur wil, wordt genadeloos afgeknald. Dit wordt gedaan naar aanleiding van een uitbraak van het dodelijke en superbesmettelijke Reaper virus. Chaos, wetteloosheid, kannibalisme en een zekere dood valt de afgesloten Schotten ten deel, het land raakt in verval en in de loop van de tijd vergeet iedereen Schotland.

Ongeveer 30 jaar later duikt het virus opeens op in de ghetto's van Londen. En dan blijkt dat de machthebbers van Great Britain al 3 jaar weten dat er levende mensen in Schotland zijn. Er wordt geconcludeerd dat er een vaccin is, waarschijnlijk ontwikkeld door een wetenschapper die tijdens de crisis 30 jaar eerder ook al aan dat vaccin werkte, maar dat helaas aan de 'verkeerde' kant van de muur deed.

Zijn oude aantekeningen (wat ie over de radio had gecommuniceerd naar de Engelse kant van de muur) worden aan een groep militairen gegeven, die, onder leiding van de knappe, maar schijnbaar gevoelloze en uiterst effectieve Major Eden Sinclair de opdracht krijgen krijgt om dit vaccin op te gaan halen.

En zo vangt Doomsday aan. Aan de andere kant van de muur gaat natuurlijk van alles mis en zien we de nodige actie van Major Sinclair.

Ik was, mede door mijn macabere voorkeur voor catastrofale films, geboeid tot de 'show' van Sol. Dat duurde me te lang en vanaf dat punt leek het of de film werd vertraagd. De lange tocht naar het kasteel van Dr. Marcus Kane, de trage ontsnapping nadat ze hun antwoord hadden over het vaccin, het gekronkel met Sol op en in de auto. Ik weet het niet, het werd naar mijn gevoel onnodig lang opgerekt. Op zich geen gebrek aan actie, dus zo erg was het ook weer niet, maar totdat het punt bereikt was waar het natuurlijk om ging, nl. de scene met de helicopter op de achtergrond, duurde het gewoon (te) lang. Daarna ging de film nog even in het eerdere tempo verder en er was een min of meer open einde. Ik snap nog niet precies of men daar nu op verder wil borduren of dat het gewoon een vleug humor was die de filmmakers nog toe wilde voegen.

Al met al toch een vermakelijke film met leuke Engelse accenten en een stoere Rhona Mitra in de hoofdrol. Een soort 2e Kate Beckinsale (in Underworld).

Score 3.5*

Volgende: The Incredible Hulk 09-'08 The Incredible Hulk
Volgende: X-Files: I Want To Believe 09-'08 X-Files: I Want To Believe

Reacties


Door Tweakers user lordmagic, donderdag 18 september 2008 16:48

Zijn oude aantekeningen (wat ie over de radio had gecommuniceerd naar de Engelse kant van de muur) worden aan een groep militairen gegeven, die, onder leiding van de knappe, maar schijnbaar gevoelloze en uiterst effectieve Major Eden Sinclair de opdracht krijgen krijgt om dit vaccin op te gaan halen.


krijgt moet wel krijgen zijn zoals je in eerste instantie had;)
verder mooie blog;)

Door Tweakers user vinge, donderdag 18 september 2008 17:49

Deze film was zo geniaal hersenloos, heerlijk om naar te kijken. Niets hoogstaands, maar een soort A-klasse toffe B-film. Als je me snapt. :p Absurde taferelen, maar het ging er eigenlijk alleen maar om dat er dingen ontploffen. En zoals in meerdere recensies staat, een enorme opeenvolging van verschillende genres, en ja, dat werkt. Sci-fi een of andere barbaarse menigte binnenrijden, gevangen raken en een kasteel bestormen. Bizar en daarom tof.

Door Tweakers user mastr-dc, donderdag 18 september 2008 18:46

Echt zo een onrealistische film, Een pantservoertuig van 30 jaar oud omdat ze nu zogezegd geen nieuwe meer maken, geen afgescheiden ruimte (bestuurder, crew) voor desinfectie En op de koop toe schieten ze met pijl en boog door gepantserd glas,....

Later als ze vluchten in een nagelnieuwe Bentley dacht ik worden ze zonder problemen ingehaald door krotten van auto's. Realisme is soms erg ver te zoeken.

Door Tweakers user gijsiej, donderdag 18 september 2008 19:42

Realisme moet je deze film ook niet voor kijken, iedereen snapt toch best dat als er een container naast de weg staat daar niet 9 op de 10x benzine of andere brandbare vloeistof in zit? Maar dit was wel een gruwelijk (vette) actiefilm! T'is een B film, maar vind het toch een aanrader!

Door Tweakers user CaDje, vrijdag 19 september 2008 16:45

Ik moest zelf een beetje denken aan MAD MAX 2 bij het kijken van deze film.

Door Tweakers user PilatuS, vrijdag 19 september 2008 19:27

Of je deze film wel of niet goed vind is heel erg persoonlijk. Ik heb mensen gezien die em een 9 of een 10 gaven en andere geven em nog niet eens een 3.

Ik ben de film zelf ook gaan kijken maar heb em na 1 uur afgezet, ga em ook niet verder kijken. Ik vond het echt helemaal niets.

Door Sc0tTy, zondag 21 september 2008 15:49

Ik heb deze film ook gezien.... Wat een bagger film !
Sommige momenten werd ik er gewoon zwaar gefrustreerd door.
Echt zo slecht, het is dat Rhona Mitra er in speelt (L)., wel jammer dat ze der haar kort geknipt had , dat stond er echt niet, ook vind ik haar niet goed gecast voor deze rol.

Reageren is niet meer mogelijk