The Incredible Hulk

Door Yuri de Jager op dinsdag 23 september 2008 14:05 - Reacties (14)
Categorie: Films, Views: 3.866

http://tweakers.net/ext/f/NSEyihYX2vwPxBh5Anc1dmje/full.jpg

Comics, 1 van mijn oude liefdes. Ik ben altijd een Spiderman fan geweest, maar mijn eerste comic was er toch 1 van de Hulk.

Eigenlijk is een objectief commentaar nu niet meer mogelijk, maar guess what, dit is een blog en is dus bij definitie subjectief :D

Maw, deze film is cool. Hij is tot op zekere hoogte spannend, ondanks dat je in grote lijnen weet wat er gaat gebeuren en de special effects zijn goed. Bruce Banner wordt hier ook neergezet in zijn eeuwige kruistocht om zich te bevrijden van het groene monster in hem. In deze film wordt trouwens de oorsprong van de Hulk gevonden in een wetenschappelijk experiment die Banner op zichzelf uitvoert. Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij was dat ook zo in de 2003 film, Hulk. De comic daarentegen laat zien dat Bruce net op tijd zijn (later) beste vriend redt uit de blastzone van een nucliare test. Hij krijgt hierbij een flinke lading gamma straling te verduren en voila de Hulk is geboren.

Zijn eeuwige liefde Betty Ross (Liv Tyler) en haar bastard vader komen in de film ook ruim aan bod. Generaal Ross (William Hurt) heeft het weer flink verkloot en de Hulk mag het oplossen. Deze film heeft gelukkig geen, zoals de 2003 versie, 'gehulkte' hondjes (Ang Lee, shame on you).

Het enige wat niet goed naar voren kwam wat mij betreft, is dat de Hulk steeds sterker wordt naarmate hij kwader wordt. Een aantal keer in de film kiest hij ervoor om de confrontatie uit de weg te gaan, terwijl van oorsprong het instinct van de Hulk hem er alleen ertoe zet om (door) te rammen.

De film heeft een lekker open einde en schreeuwt om een vervolg.

Score 3.5*

Voor de fans: Marvel heeft een DVD uitgebracht met 535 ingescande comics van de Hulk.

Update 24-09: Ondertussen heb ik de cover van mijn eerste Hulk comic gevonden. Het is er 1 uit 1968, dus is waarschijnlijk eerst van mijn vader of 1 van mijn ooms geweest :)

http://tweakers.net/ext/f/4RGRSXQ6lQPjAETZEdAYE5RB/thumb.jpg

Volgende: Deception 09-'08 Deception
Volgende: Doomsday 09-'08 Doomsday

Reacties


Door Tweakers user Cyphax, dinsdag 23 september 2008 14:38

In de film uit 2003 wordt Bruce Hulk door een ongeluk, maar dat is geen experiment dat ie met zichzelf uitvoert. Ik ben wel benieuwd naar deze film, maar ik vind zelf die uit 2003 erg goed. Ik vind het jammer dat die zo wordt ondergewaardeerd. Er zit een hoop emotie en drama in die film, maar veel mensen zien dat niet of willen dat niet.

Door Tweakers user bonus, dinsdag 23 september 2008 15:22

De 2de Hulk film dat hij tegen dat andere eind "monster" vecht vind ik echt dramatisch slecht hoor. Ook de trucage vind ik erg onder de maat. Ik ben dus erg benieuwd hoe deze is. Als het ongeveer de zelfde verbetering heeft als zal ik maar zeggen de Batman films ( The Dark Night tov zijn voorgangers) dan moet hij een stuk beter zijn. Ik heb het idee dat ze er zelf ook achter gekomen zijn in de film studio's dat de kwaliteit van de marvel films toch wel onder de maat zijn. Het zijn toch echte Amerikaanse (strip) helden, dan mag je toch wel wat verwachten :) Ik ben een beetje benieuwd waneer Superman zijn her intreden gaat maken op het witte doek (Maar dat waren DC comic's toch ?)

De strips zijn best okay, en ook ik ben van begin af aan een Spiderman fan. Had alle pockets met o.a. zandaman en ghost rider.

Door Tweakers user Giant87, dinsdag 23 september 2008 15:42

Ik persoonlijk vond de 2003 versie beter dan deze. Kon me soms ergeren aan Edward Norton en er gebeurd gewoon vrij weinig.

Door Praetextatus, dinsdag 23 september 2008 16:05

Ik vond deze stukken beter dan deel 1. Edward norton zet Bruce Banner erg goed neer. Los daarvan waren de special effects stukken beter uitgevoerd. Als hardcore comicfan kan ik zeggen dat dit een van de betere verfilmde commics van de afgelopen jaren is :)

Door Tweakers user _Drake_, dinsdag 23 september 2008 16:12

Redelijke film, echter wat wel weer leuk is dat op het einde Tony Stark in beeld komt met een mooie verwijzing naar zowel Iron Man en The avengers.

Door Tweakers user ReVision, dinsdag 23 september 2008 17:13

Vond het persoonlijk niets, de vorige eigenlijk ook totaal niet. Deze was naar mijn mening wel wat beter dan de vorige, de cast vond ik in dit deel ook een stuk sterker.
Verder vond ik de comics en animated tv series van de Hulk persoonlijk ook al helemaal niets, mogelijk dat het mij daarom niet echt trekt.

Overigens zijn er genoeg andere comics en superhelden die mij wel trokken en waarbij de films (bij een aantal) ook goed bevielen (Spiderman, Batman, X-Men) Verder vind ik dat een groot deel van de comics verfilmingen gewoon te slecht zijn (Punisher I & II, Ghostrider, Daredevil, Ironman, Elektra, Catwoman, The Hulk en nog wel een aantal)

Door Tweakers user Parabellum, dinsdag 23 september 2008 18:00

Vond de film wel vermakelijk, net zoals deel 1. Ik ben best wel een fan van de Marvel films maar daarin moet ik ReVision toch wel gelijk geven, de ene Marvel film is de andere niet. Denk niet dat het verband houd met budgetten maar meer met de verschillende regieseurs.

Elke super hero heeft wel een leuk verhaal te vertellen en kan ook zeker op een leuke manier weergegeven worden alleen denk ik dat sommige regieseurs teveel vrijheden krijgen en doorslaan in hun eigen verbeelding. Met name het grote verschil tussen de opvolgers vind ik te groot en anders benaderd waardoor je niet echt een vervolglijn krijgt. 1 Hulk maar 2 verschillende uiterlijken.

Het einde met Stark vond ik wel een leuke. Leuke film om te kijken :)

Door Tweakers user Renegade!, dinsdag 23 september 2008 22:15

Vond de eerste een beetje langdradig. Er wordt me iets te veel gefocused op de mutatie die je na alle informatie en fragmenten er rond nog steeds niet begrijpt. Toch blijft het een vermakelijke film als je geen diepgaand, meeslepend verhaal verwacht. Zal deze nieuwe ook wel nog eens bekijken.

Door XS4Wie, woensdag 24 september 2008 16:02

The incredible Hulk is toch een reboot van de serie zoals bijv batman begins dat toch ook is? Juist omdat Hulk (2003) zo slecht ontvangen was. Dus het is geen deel 2, anders zou ook de oorsprong enzo van de hulk niet nog eens naar voren worden gebracht, en daarom is het uiterlijk van de hulk tussen die films bijv. ook anders.

Door justin, woensdag 24 september 2008 16:28

is niemand opgevallen dat die prof met een gat in zijn hoofd, lekkend vloeistof (radioactief) of bloed van Banner in de wond druppelde?

Ik weet niet meer zeker of dat ook in de strip voor kwam, maar Ik denk dat iets is voor het volgende deel.

Door Tweakers user Snake, donderdag 25 september 2008 08:48

@Justin: ja is mij opgevallen, maar heeft geen consequenties voor het verdere verhaal.

Door Tweakers user PorJaxian, donderdag 25 september 2008 22:04

Ik vond vooral de verwijzing naar "stark industries" geniaal.
Bedoel, nadat je Iron Man hebt gezien moet je er toch wel even om lachen.

Heb de strips verder nooit gezien maar leuk om te zien dat zoiets toch erg centraal staat.

Door Jasper, vrijdag 10 oktober 2008 23:50

Wtf dat einde is Zo raar , wat doet Tony stark daar nu? Ze gaan toch niet De hulk VS iron man doen??? Komaan das toch slecht voor de reputatie van Iron man , hij kan toch niet de slechte zijn want in de ene film is hij de goeie en in de andere dan de slechte zeker??? !!


Grts Jasper

Door Tweakers user mezstah, maandag 2 maart 2009 10:55

Ik vond juist de Batman series en dan vooral de dark knight beroerd.
Totaal niet volgens de comic.

Reageren is niet meer mogelijk