Deception

Door Yuri de Jager op donderdag 25 september 2008 13:40 - Reacties (2)
Categorie: Films, Views: 3.102

http://tweakers.net/ext/f/LtuzeukqmcwMjtfKtiSOvhyT/full.jpg

In Deception zien we hoe de eenzame accountant Ewan McGregor verleidt wordt door de mooie Michelle Williams. Hij heeft haar ontmoet doordat hij door Hugh Jackman geintroduceerd wordt in een sexclub. Dit is niet een pand (daar dacht ik het eerst aan), maar een club van succesvolle mensen die geen tijd hebben voor relaties, maar wel de geneugten van sexual intercourse willen genieten. Ze kennen elkaars namen niet, maar maken afspraken door via de telefoon de vraag 'Are you free tonight?' te stellen. Vervolgens wordt in een hotelkamer de nacht doorgebracht.

Hij valt echter als een blok voor haar en daar had Hugh op gerekend. Hugh is namelijk een oplichter die wat van de hoofdrolspeler gedaan wil hebben. Hij ontvoert zijn nieuwe liefde en dwingt hem om een transactie te maken bij een groot bedrijf waar hij de boeken nakijkt op straffe van de moord op de vrouw. Dit levert natuurlijk de nodige spanning en sensatie op.

Het verhaal is pretty basic. Beetje prins-op-het-witte-paard idee. Uiteindelijk komt alles natuurlijk goed, ook had dat zoetsappige einde (laatste minuut) van mij niet gehoeven. Maar van mijn voorkeur voor slechte eindes zijn trouwe lezers al op de hoogte :) Het klinkt een beetje negatief, maar het is de perfecte film om met de vrouw 's avonds op de bank te kijken en het aardige acteerwerk maakt toch dat ik deze film mag bestempelen als vermakelijk.

Score 3*

Volgende: Recycle Bin R2 03-'09 Recycle Bin R2
Volgende: The Incredible Hulk 09-'08 The Incredible Hulk

Reacties


Door Tweakers user Vandread, donderdag 25 september 2008 14:27

Dit is geen review dit is een grote spoiler met een intro :P

Door Tweakers user MAX3400, donderdag 25 september 2008 15:55

Hahaha, vooral je laatste alinea vat eigenlijk de letterlijke vertaling van "Deception" samen. Was weer interessant om te lezen en nog interessanter omdat ik die film dus niet te gaan zien.

In de loop van je blogs lijkt het alsof je best interesse hebt in films die niet in een genre in te delen zijn; geen idee of je hebt gehoord van de animatiefilm Speed Racer van de Wachowski-broertjes maar zeker de moeite waard om eens aan te zetten.

Reageren is niet meer mogelijk