Defiance

Door Yuri de Jager op woensdag 27 mei 2009 11:28 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Films, Views: 1.432

http://tweakers.net/ext/f/X3EAJAbOLs5jBOOFhluTx6XC/full.jpg

In Defiance zien we een jaar van de Duitse bezetting in Wit-Rusland (Belarus). De hoofdpersonen zijn de 4 Joodse broers Bielski gespeeld door Daniel Craig (Tuvia), Liev Schreiber (Zus), Jamie Bell (Asael) en George MacKay (Aron) op volgorde van leeftijd.

In het begin van de film worden hun vader en moeder vermoord. Het dorp waar ze wonen wordt door Duitsers en Wit-Russische coloborateurs 'ontdaan' van Joden. Degene die niet worden vermoord worden meegenomen naar een onbekende bestemming, waarvan wij nu weten waar dat geweest kan zijn :( De oudste en 1-na-jongste broers zijn getuige van de 'aftermath' en halen erna hun jongste broertje uit de schuilplaats in het huis.

Ze vluchten het woud in en daar voegt de oudste broer zich bij hun. De 2 oudste broers zweren wraak te nemen op de moordenaars van hun ouders, maar moeten zich voorlopig schuil houden en de wraakactie voorbereiden.

Na een tijdje komen ze ook andere gevluchte Joden tegen en ze besluiten (min of meer) om samen verder het woud in te gaan om zich te verbergen voor de Duitsers. Langzaam maar zeker komen er steeds meer mensen en er vormt zich een gemeenschap. Deze gemeenschap krijgt te maken met de gebruikelijke ergernissen waar elke gemeenschap last van heeft. Deze worden natuurlijk wel versterkt omdat ze vluchtelingen zijn die in een bos wonen en eigenlijk niets meer hebben. En dan valt de winter in...

Conclusie: Een mooie film met ook nog een spannend einde die de oorlog vanuit een niet zo gebruikelijke hoek in beeld brengt.

Score: 4*

Deception

Door Yuri de Jager op donderdag 25 september 2008 13:40 - Reacties (2)
Categorie: Films, Views: 3.055

http://tweakers.net/ext/f/LtuzeukqmcwMjtfKtiSOvhyT/full.jpg

In Deception zien we hoe de eenzame accountant Ewan McGregor verleidt wordt door de mooie Michelle Williams. Hij heeft haar ontmoet doordat hij door Hugh Jackman geintroduceerd wordt in een sexclub. Dit is niet een pand (daar dacht ik het eerst aan), maar een club van succesvolle mensen die geen tijd hebben voor relaties, maar wel de geneugten van sexual intercourse willen genieten. Ze kennen elkaars namen niet, maar maken afspraken door via de telefoon de vraag 'Are you free tonight?' te stellen. Vervolgens wordt in een hotelkamer de nacht doorgebracht.

Hij valt echter als een blok voor haar en daar had Hugh op gerekend. Hugh is namelijk een oplichter die wat van de hoofdrolspeler gedaan wil hebben. Hij ontvoert zijn nieuwe liefde en dwingt hem om een transactie te maken bij een groot bedrijf waar hij de boeken nakijkt op straffe van de moord op de vrouw. Dit levert natuurlijk de nodige spanning en sensatie op.

Het verhaal is pretty basic. Beetje prins-op-het-witte-paard idee. Uiteindelijk komt alles natuurlijk goed, ook had dat zoetsappige einde (laatste minuut) van mij niet gehoeven. Maar van mijn voorkeur voor slechte eindes zijn trouwe lezers al op de hoogte :) Het klinkt een beetje negatief, maar het is de perfecte film om met de vrouw 's avonds op de bank te kijken en het aardige acteerwerk maakt toch dat ik deze film mag bestempelen als vermakelijk.

Score 3*

The Incredible Hulk

Door Yuri de Jager op dinsdag 23 september 2008 14:05 - Reacties (14)
Categorie: Films, Views: 3.885

http://tweakers.net/ext/f/NSEyihYX2vwPxBh5Anc1dmje/full.jpg

Comics, 1 van mijn oude liefdes. Ik ben altijd een Spiderman fan geweest, maar mijn eerste comic was er toch 1 van de Hulk.

Eigenlijk is een objectief commentaar nu niet meer mogelijk, maar guess what, dit is een blog en is dus bij definitie subjectief :D

Maw, deze film is cool. Hij is tot op zekere hoogte spannend, ondanks dat je in grote lijnen weet wat er gaat gebeuren en de special effects zijn goed. Bruce Banner wordt hier ook neergezet in zijn eeuwige kruistocht om zich te bevrijden van het groene monster in hem. In deze film wordt trouwens de oorsprong van de Hulk gevonden in een wetenschappelijk experiment die Banner op zichzelf uitvoert. Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij was dat ook zo in de 2003 film, Hulk. De comic daarentegen laat zien dat Bruce net op tijd zijn (later) beste vriend redt uit de blastzone van een nucliare test. Hij krijgt hierbij een flinke lading gamma straling te verduren en voila de Hulk is geboren.

Zijn eeuwige liefde Betty Ross (Liv Tyler) en haar bastard vader komen in de film ook ruim aan bod. Generaal Ross (William Hurt) heeft het weer flink verkloot en de Hulk mag het oplossen. Deze film heeft gelukkig geen, zoals de 2003 versie, 'gehulkte' hondjes (Ang Lee, shame on you).

Het enige wat niet goed naar voren kwam wat mij betreft, is dat de Hulk steeds sterker wordt naarmate hij kwader wordt. Een aantal keer in de film kiest hij ervoor om de confrontatie uit de weg te gaan, terwijl van oorsprong het instinct van de Hulk hem er alleen ertoe zet om (door) te rammen.

De film heeft een lekker open einde en schreeuwt om een vervolg.

Score 3.5*

Voor de fans: Marvel heeft een DVD uitgebracht met 535 ingescande comics van de Hulk.

Update 24-09: Ondertussen heb ik de cover van mijn eerste Hulk comic gevonden. Het is er 1 uit 1968, dus is waarschijnlijk eerst van mijn vader of 1 van mijn ooms geweest :)

http://tweakers.net/ext/f/4RGRSXQ6lQPjAETZEdAYE5RB/thumb.jpg

Doomsday

Door Yuri de Jager op donderdag 18 september 2008 15:47 - Reacties (7)
Categorie: Films, Views: 4.271

http://tweakers.net/ext/f/FhPl9LeDSivjdqxFjYSShaag/full.jpg

Zombies, jaaaaaaa! Nou nee dus. Wel een virus, maar deze keer gewoon 100% dodelijk.

De beginscenes laat zien hoe Schotland in 2007 van de buitenwereld wordt afgesloten door een metershoge muur ter hoogte van Glasgow (alle andere kanten grenzen aan de zee). Iedereen die van de Schotse naar de Engelse kant van de muur wil, wordt genadeloos afgeknald. Dit wordt gedaan naar aanleiding van een uitbraak van het dodelijke en superbesmettelijke Reaper virus. Chaos, wetteloosheid, kannibalisme en een zekere dood valt de afgesloten Schotten ten deel, het land raakt in verval en in de loop van de tijd vergeet iedereen Schotland.

Ongeveer 30 jaar later duikt het virus opeens op in de ghetto's van Londen. En dan blijkt dat de machthebbers van Great Britain al 3 jaar weten dat er levende mensen in Schotland zijn. Er wordt geconcludeerd dat er een vaccin is, waarschijnlijk ontwikkeld door een wetenschapper die tijdens de crisis 30 jaar eerder ook al aan dat vaccin werkte, maar dat helaas aan de 'verkeerde' kant van de muur deed.

Zijn oude aantekeningen (wat ie over de radio had gecommuniceerd naar de Engelse kant van de muur) worden aan een groep militairen gegeven, die, onder leiding van de knappe, maar schijnbaar gevoelloze en uiterst effectieve Major Eden Sinclair de opdracht krijgen krijgt om dit vaccin op te gaan halen.

En zo vangt Doomsday aan. Aan de andere kant van de muur gaat natuurlijk van alles mis en zien we de nodige actie van Major Sinclair.

Ik was, mede door mijn macabere voorkeur voor catastrofale films, geboeid tot de 'show' van Sol. Dat duurde me te lang en vanaf dat punt leek het of de film werd vertraagd. De lange tocht naar het kasteel van Dr. Marcus Kane, de trage ontsnapping nadat ze hun antwoord hadden over het vaccin, het gekronkel met Sol op en in de auto. Ik weet het niet, het werd naar mijn gevoel onnodig lang opgerekt. Op zich geen gebrek aan actie, dus zo erg was het ook weer niet, maar totdat het punt bereikt was waar het natuurlijk om ging, nl. de scene met de helicopter op de achtergrond, duurde het gewoon (te) lang. Daarna ging de film nog even in het eerdere tempo verder en er was een min of meer open einde. Ik snap nog niet precies of men daar nu op verder wil borduren of dat het gewoon een vleug humor was die de filmmakers nog toe wilde voegen.

Al met al toch een vermakelijke film met leuke Engelse accenten en een stoere Rhona Mitra in de hoofdrol. Een soort 2e Kate Beckinsale (in Underworld).

Score 3.5*

X-Files: I Want To Believe

Door Yuri de Jager op woensdag 17 september 2008 14:43 - Reacties (2)
Categorie: Films, Views: 2.223

http://tweakers.net/ext/f/f7sqAFHmgPB55nXwas0PCwiF/full.jpg

6 jaar hebben we moeten wachten op deze (laatste?) X-Files film and what a dissapointment it is.

Alhoewel ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten, had ik een soort afsluiting in gedachten. In ieder geval meer een soort aflsuiting dan in het 9e seizoen van de series zelf te zien is. Zowieso vond ik het laatste seizoen niet echt boeiend meer, maar dat terzijde. Alhoewel er zeker het 'X-Files sfeertje' in the proeven is, kwam ik bedrogen uit. Ik vond het meer een lange episode en dan niet 1 van de betere.

De FBI is een agente kwijtgeraakt in Alaska. Via een 'paranormale', pedofiele ex-pastoor vinden ze een afgehakte arm in het ijs. Zodra de teamleader, Amanda Peet, in de gaten krijgt dat de visoenen van father Joseph de enige leads zijn die ze over hebben, wil ze eigenllijk wel verifieren of hij ze niet allemaal bij de neus heeft. Ze neemt hiervoor contact op met Dana Scully, die ondertussen een dokter is in een katholiek ziekenhuis. Zij is namelijk de enige die weet waar Fox tegenwoordig uithangt. Hij is namelijk ondergedoken omdat hij niet op friendly terms bij de FBI is vertrokken. Hij kan de verleiding van de opdracht natuurlijk niet weerstaan en duikt dus met Scully in een nieuw avontuur. Da's trouwens niet het enige waar hij met Scully in duikt, zo blijkt in de loop van de film....

We krijgen ook nog wat informatie over hun zoon William tijdens de film. Wacht even... hun zoon? Het kan aan mij liggen, maar ik kan me niet herinneren dat er op Scully werd geŽxperimenteerd met Fox' zaad en de IVF behandeling was toch mislukt? Er wordt op deze wikipedia pagina uit de doeken gedaan dat ik misschien inderdaad niet aan het opletten was. ... Nou ja, whatever, dit zou immers een op zichzelf staande film moeten zijn.

De aankleding was verder in orde. Het verhaal is, zoals ik al eerder zei, voor mij meer een op zich staande aflevering. Dat kan ook wel kloppen omdat het geschreven is door good old Frank Spotnitz en Chris Carter.De preformance van Duchovny vond ik nogal futloos. Gillian deed het iets beter. Amanda kon me ook niet boeien, dan waren de sarcastische opmerkingen, en verder ook niet slechte optreden van Xzibit en de rol van Billy Connolly nog het meest het noemen waard.

Tsja, dat was het wel zo'n beetje. De echte die-hard fan zal er misschien wel veel meer in zien, maar voor mij houd het hier toch op. Het 'niet-goed-afgesloten'-gevoel van de series ben ik helaas dus nog niet kwijt. Ik raad trouwens iedereen aan om de hele aftiteling te bekijken. De score lijkt misschien wat hoog na dit commentaar, maar ik geef deze omdat het op zich als film niet eens zo'n hele slechte is:

Score 3*

Uitslag van de poll uit mijn vorige post: 142 van de 2271 lezers hebben gestemd. Hiervan hebben er 131 op de link geklikt op de tweakers.net homepage. 10 via tweakblogs.net. 1 had geen idee en 1 had de post via een andere manier bereikt. Iedereen bedankt voor het stemmen !

Ik heb er een onuitgesproken regel van gemaakt dat ik niet reageer op mijn eigen blogposts zelfs niet als het alleen een reaktie is op wat anderen schrijven. Dit om een soort man in the background te blijven en de lezers hun discussie te gunnen zonder mijn tussenkomst.In dit geval wil ik toch wel reageren en doe dat dan maar op deze manier, nl. onderaan een nieuwe blogpost :)

Nog even wat commentaar dus op mijn vorige blog post; The Bank Job:
@HackZois: Er worden als ik het me goed herinner 4 van de overvallers vermoord, dus nee, dat valt bij mij niet onder een happy end.
@PcDealer: Bedankt voor de link, zal ik volgende keer gebruiken :)
@Designer: Hoe kan je zeggen dat er goede prestaties worden neergezet tijdens een film die pas 26 november (in Frankrijk) op het witte doek te zien is (Transporter 3 dus)?