Lost Seizoen 4 Episode 5 "The Constant"

Door Yuri de Jager op vrijdag 4 april 2008 16:38 - Reacties (6)
Categorie: Series, Views: 4.283

http://tweakers.net/ext/f/uFoG2Ht0u2Irn7HYWOOlfLFW/full.jpg

Verwarring. Dat is wat mij restte na het kijken van seizoen 3. Mijn vrouw was het helemaal kwijt en na de relatief lange pauze tot het begin van siezoen 4 begon ze eigenlijk 'vers' aan seizoen 4.

Nu we deze aflevering hebben gezien, is er voor haar eigenlijk nog steeds alleen verwarring. Wat wil je ook met al dat getimeshift en flashforwards in deze eerste afleveringen. Maar deze verwarring en vreemde wendingen zijn juist elementen waarom wij zo aangetrokken worden in deze serie, nietwaar?

In deze aflevering is Desmond de klos en springt hij heen en weer van 1996 naar 2004. De natuurkundige die op het eiland is gearriveerd, verteld hem dat ie een constante nodig heeft om niet te 'crashen' en dood te gaan. Dat is voor hem natuurlijk Penelope en, hoe is het mogelijk na alle dispair die hij al overwonnen heeft, hij krijgt haar telefoonnummer in 1996 en belt haar op in 2004.

In deze aflevering wordt het min of meer duidelijk dat het eiland bestaat in/bij 1 of andere 'rupture in the time-space continuum' om in StarTrek taal te spreken. Op 1 of andere manier maakt dit ook dingen duidelijk. Het kan namelijk een verklaring zijn voor een deel van de vreemde dingen in alle vorige seizoenen en afleveringen gebeurd zijn.

Let the confusion continue, I say!

Score: 4.5*

Prison Break Seizoen 3 Episode 10 "Dirt Nap"

Door Yuri de Jager op donderdag 20 maart 2008 13:26 - Reacties (2)
Categorie: Series, Views: 2.155

http://tweakers.net/ext/f/ZYE5Uw12n0hBA8pmozJf8DNy/full.jpg

In deze aflevering legt Sammy het loodje. Sucre werkt zich door een domme actie in de nesten en Gretchen heeft hem nu ook onder de duim. Lechero lijkt zijn grip op de gevangenis kwijt te zijn, maar doordat Sammy sterft, is zijn grip echter steviger dan ooit. Hij werkt nog steeds samen met Michael, Agent Mahone en Whistler aan de ontsnappingstunnel. T-Bag brengt Bellick erbij en zo is de posse weer compleet. Er hoeft nog maar 2 meter zand weggegraven te worden en dan kunnen ze hun vrijheid tegemoet. De vraag is echter hoe ze het stuk niemandsland tot aan het buitenste hek gaan oversteken...

Score: 4.5*

Prison Break Seizoen 3 Episode 9 "Boxed In"

Door Yuri de Jager op zondag 16 maart 2008 23:09 - Reacties (9)
Categorie: Series, Views: 5.072

http://tweakers.net/ext/f/ZYE5Uw12n0hBA8pmozJf8DNy/full.jpg

Gisteren Prison Break gekeken en ook deze aflevering was weer nagelbijtend spannend.

Michael is nog steeds van slag omdat hij nu weet dat Sara niet meer leeft. Maar als hij de hele operatie in gevaar brengt door uit de school te klappen, ziet hij haar moordenaar en heeft 'ie prompt een nieuw doel om voor te leven. 'I'm coming for you' zijn natuurlijk oneliners die bijna altijd goed vallen :)

Lechero verliest zijn grip op de gevangenis en ons allergeliefde T-Bag probeer een plaats op de ontsnappingswagen te veroveren door Agent Mahone voor zijn karretje te spannen. Helaas voor hem is hij niet gecharmeerd van zijn privť-pusher en gaat hij alleen verder op het afkickpad. Whistler raakt verstrikt in zijn eigen leugens, Sofia begint hem steeds meer te wantrouwen. Gretchen krijgt het flink te verduren dankzij de bekentenissen van Michael en Whistler, maar trekt uiteindelijk toch aan het korste eind.

Aan het einde van de aflevering rest er maar 1 gevoel; Meer, meer, meer...

Score: 4.5*

Battlestar Galactica Seizoen 2 Episode 20 "Lay Down Your ..."

Door Yuri de Jager op vrijdag 7 maart 2008 23:17 - Reacties (4)
Categorie: Series, Views: 3.268

http://tweakers.net/ext/f/fdU1JkgwswVkgVZ5Ugd8ryoy/full.jpg

Jaaaaaa! Dat was mijn eerste reaktie nadat ik de laatste aflevering van seizoen 2, genaamd Lay Down Your Burdens, Part 2, had gezien. Het was een waardig afscheid van seizoen 2.

In deze extra lange aflevering gaat er meer dan een jaar voorbij, da's meer dan in seizoen 1 en de rest van seizoen 2 samen. Starbuck's reddingsactie is geslaagd. Er komt nog wel een Cylon mee naar Galactica en die verteld dat er onder de Cylons is besloten dat de jacht op de mensheid voorbij is. Juist door deze genocide zijn ze teveel op de mensen zelf gaan lijken, is zijn verhaal. Voortaan gaan de mensen en Cylons hun eigen weg. President Roslin had gefraudeerd bij de verkiezingen, maar daar kwam de altijd oplettende en altijd eerlijke Lt. Felix Gaeta natuurlijk achter. Admiral Adama confronteert de President en krijgt dan te horen dat Doctor Baltar hoogstwaarschijnlijk met de Cylons samenwerkt. In een mooie scene, op het scherpst van de snede, weet hij President Roslin over te halen om toch Baltar tot president uit te laten roepen. Presdent Baltar besluit onmiddelijk tot het het bouwen van een nederzetting op New Caprica. Oh, zijn Cylon vriendin blaast nog even zichzelf en nog zeker 3 andere schepen op met de nuclear warhead die hij haar zelf had gegeven...

Vervolgens zijn we 380 dagen verder in de tijd. Baltar is al helemaal zat van het Presidentschap en vermaakt zich liever met vrouwenvlees. De nederzetting is net een militair kamp, met de uitzichtloosheid en ziektes die daarbij horen. De vloot draait op halve bemanning rond New Capria. En dan... verschijnt een deel van de Cylon vloot. Admiral Adama en zijn zoon hebben geen andere keus dan om weg te 'jumpen' en de Cylons macheren zonder slag of stoot de nederzetting in. President Baltar geeft zich namens de 12 Colonies officieel over. Maw, er trekken zich nu wel heel donkere wolken samen boven het menselijk ras, zal dit ooit nog goed kunnen komen?

In 1 woord 2 woorden: fantastische cliffhanger.

Score: 5*

Battlestar Galactica Seizoen 2 Episode 19 "Lay Down Your ..."

Door Yuri de Jager op donderdag 6 maart 2008 14:08 - Reacties (4)
Categorie: Series, Views: 1.832

http://tweakers.net/ext/f/fdU1JkgwswVkgVZ5Ugd8ryoy/full.jpg

Lay Down Your Burdens, Part 1 is de volledige titel van deze aflevering (past niet in het titelveld).

Zoals altijd aan het einde van een seizoen wordt de spanning hoog opvoerd. Een van de spannendste wendingen is, dat er een bewoonbare (voor +- 20% weliswaar) planeet wordt gevonden. Doctor Baltar grijp deze ontdekking aan om stemmen voor zich te winnen voor zijn presidentschap door aan te geven dat hij er voor is om de mensheid hier permanent te vestigen. President Roslin is er op tegen omdat zij in de ''Scriptures' gelooft en dat betekent dat zij de mensheid naar de Aarde zal leiden. De mensen zijn echter na 9 maanden wel zat van hun ruimteschepen en willen graag vaste grond onder de voeten, een normaal bed en een heldere hemel zien als ze naar boven kijken.

Starbuck heeft eindelijke toestemming om o.a. haar lover met een reddingsmissie van Caprica te halen. Het blijkt dat Sharon andermaal een helpende hand heeft uitgestoken. Deze keer heeft ze geholpen om een computer van een Cylonjager aan een Raptor te koppelen zodat ze verder kunnen 'jumpen' en dus de reis naar Caprica veel sneller kunnen maken, namelijk in 10 jumps. Onderweg raken er 2 Raptors de weg kwijt. 1 vindt bij toeval de planeet die hierboven genoemd wordt. De andere 'jumps' in een berg op Caprica. Ouch. Wat je je er ook bij voorstelt, het kan nooit een prettig einde zijn. Ze vinden de mensen op Caprica redelijk eenvoudig zo lijkt het, maar nog voordat ze weer kunnen vertrekken, worden ze aangevallen.

Een spannend einde, dat belooft wat voor de laatste aflevering van het seizoen.

Score: 4.5*

Ik kom er nu achter dat ik met de nummering van de afleveringen 1 achter loop, ik heb alle posts dus aangepast.